SMARTH2OTEL 3.0 avança cap a una gestió circular i eficient de l’aigua en el sector turístic
El projecte SMARTH2OTEL 3.0, cofinançat pel Ministeri d’Indústria i Turisme i liderat pel Catalan Water Partnership, inicia la seva tercera i darrera fase de desenvolupament experimental. L’objectiu general del projecte és estudiar i desenvolupar solucions digitals innovadores que permetin una gestió més eficient i sostenible del cicle de l’aigua en establiments turístics.
Entre els objectius específics destaca la voluntat de minimitzar l’impacte ambiental dels efluents generats per aquests establiments, promovent la integració de noves tecnologies que fomenten la reutilització de l’aigua i impulsen l’economia circular.
Gràcies a la col·laboració amb l’Hotel Samba, s’hi implementarà una tecnologia innovadora de tractament i gestió d’aigua a escala pilot (AnMBr), que ja ha estat estudiada i optimitzada en fases prèvies a escala de laboratori per Aeris Tecnologías Ambientales. La seva operació en un entorn real permetrà validar la seva viabilitat com a alternativa als sistemes convencionals de tractament, amb l’objectiu de millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua, facilitar-ne la reutilització i generar biogàs com a recurs energètic.
En aquesta fase també es validarà la plataforma Cloud d’ajuda a la decisió, que integra dades d’aigua i energia per millorar la gestió dels recursos de forma eficient i sostenible. La seva prova es durà a terme en un establiment turístic pilot, amb la col·laboració de l’Hotel Samba, que ha contribuït a identificar les necessitats funcionals de la solució.
El projecte SMARTH2OTEL 3.0 compta amb la participació de les entitats AERIS Tecnologías Ambientales, LENTE Ingenieros, Ulbios, Nexmachina i el clúster GAIA.