SCROLL DOWN
 

AERIS, membre del Projecte H2020-Decisive

Investigadors de AERIS i de la UAB participen en el projecte europeu DECISIVE, dotat amb 7 M€, per desenvolupar un sistema de gestió de residus orgànics descentralitzat, que permeti reduir i valoritzar les deixalles urbanes, convertint-las en bioproductes i energia neta.

AERIS participa en un nou projecte europeu, DECISIVE, que busca generar un model responsable de gestió dels residus orgànics a les ciutats, tant dels que es generen a la llar com d’altres similars que es produeixen en indústries i serveis. L’objectiu és demostrar la capacitat de reduir la generació de les deixalles i augmentar el reciclatge i la valorització dels mateixos, convertint el que actualment és un residu en una matèria prima, mitjançant un sistema de gestió descentralitzat que permeti dur a terme tot el procés dins de les mateixes ciutats.

“El creixement de la població urbana està provocant que la producció de deixalles i les necessitats d’energia i aliment s’estiguin concentrant en àrees cada vegada més petites i més poblades. D’aquesta manera, les ciutats -que ocupen petits percentatges del territori total- causen la major part de l’impacte sobre el medi ambient, el que té una important repercussió econòmica, ambiental i de salut que afecta tota la població”, comenta Óscar Prado, director d’AERIS. “Decisive busca transformar el sistema actual, en què les regions perifèriques proveeixen d’aliments i energia a les àrees urbanes, mentre que aquestes emeten les seves deixalles a l’exterior, en un nou procés en el qual cada àrea sigui capaç de gestionar localment seus recursos i beneficiar-se d’ells d’una manera òptima”.

El projecte permetrà generar materials i energia d’alt valor afegit que es puguin utilitzar localment i dissenyar tecnologies que permetin extreure aquests materials a partir dels residus.

DECISIVE, amb una durada de quatre anys i dotat amb 7 milions d’euros per la Comissió Europea, està liderat per l’Institut Nacional Francès d’Investigació en Ciències i Tecnologies per al Medi Ambient i l’Agricultura, amb seu a París.

AERIS Tecnologías Ambientales S.L

Carrer Santa Rosa 38 local
(08290) Cerdanyola del Vallès. Barcelona, Espanya

¡Contacta’ns!

(+34) 93 140 0204